Verkligheten är verklighetsbaserad. Ge mig för fan inga facit!!!


Det vi ofta kallar för verklighet eller verkligheten i sig kanske inte är den riktiga verkligheten.  Allt som ska följa principer, följa mönster och alla våra önskningar. Vad (fan) begrundar vi dessa på?



Hur vet vi vad vi vill, vad som är just vår önskan och inte någon annans? Någon som kanske har inspirerat oss och visat oss hur man gör, hur man borde ha sin egen verklighet ger oss vägledning, ibland helt omedvetet men ibland fullt medvetna följer vi dessa idiotiska mönster eller bara facit för hur man ska ha sin verklighet. Är verkligheten baserad på det som vi tror ska vara verkligheten eller är verkligheten bara verklig? Det låter lite overkligt.

Varför ska verkligheten vara annorlunda för alla, eller varför är den inte det?


De som är annorlunda, väljer sina egna vägar och sätts ofta på prov inför samhället. Vi pekar, vi skrattar, vi ifrågasätter deras tankar; idéer och annorlunda val. De som har 5 fruar, de som aldrig vill ha barn, de som vill bo uppe i ett träd och inte i en villa med en Volvo i garaget - vi ifrågasätter, varför? Varför är det så svårt att vara annorlunda och veta vad man faktiskt vill göra, hur man vill ha sin verklighet. Men hur vet man då vad som är verkligt?

Det vi ser omkring oss. Alla skogar, hav och vackra samt helt förstörda av människan utsikter.
Är detta verkligheten? Varför kan inte alla få resa varje vecka, och pendla mellan olika ställen som de vill kalla för sina hem, men som de egentligen inte vet om det är- hemmet. Varför kan inte alla få bo i ett slott och ha sin prins redan vid sin sida när man är 11 år gammal och träffas på ett barnkalas? Varför måste vissa dö, unga, fattiga och ensamma? Det är självklart för dem om de bor i Afrika och inte har en familj vid sin sida. Men för oss i Sverige ser verkligheten annorlunda ut- eller? Verkligheten har kanske bara en annan mantel på sig...


Fattigdomen för oss i Sverige innebär att inte ha råd med en bil, att dö ung innebär att dö vid 50 års ålder- att dö ensamt däremot är lika värderat i Sverige som i Afrika, lustigt eller hur?
Kan det då innebära att verkligheten är en bild av hur ens liv ska se ut genom åren, vad man ska uppnå under dessa år och vilket sätt man ska dö på? Verkligheten kan beskrivas och förklaras på olika sätt av olika människor. Beroende på ålder, ursprung och drömmar såklart.

Man har jo- sina begränsningar. En fattig mörkhyad flicka från Uganda med knappt någon utbildning kan inte bli president i USA... Nej men vänta lite nu, har inte Obama annat ursprung än de tidigare presidenterna i USA?
Då kanske det innebär att allting är möjligt om man bara vet hur man ska satsa, och satsar rätt. Lägger krafterna på de rätta aktierna helt enkelt. Vissa har turen och får allt de vill ha, utan att behöva jobba en dag under sitt liv.
Är det tur, eller är det skicklighet eller kanske helt enkelt en verklighet skapad för just de?




Förklara verkligheten för mig, men skriv för fan inte några facit!

Kommentarer
Postat av: Seilon

Wow! Underbart skrivet :)



Hela det sjuka samhället håller dock på att bli bättre. Vi har redan idag lärt oss förstå stora delar av vad meningen med allt är. Det är bara att majoriteten inte har förstått det och inte heller deras ledare.



Oändligheten - går den att förstå? Sjävklart! :) Och vad är då effekten på det vi kallar verklighet? :)



Tack för ett intressant blogginlägg!

2008-11-26 @ 18:21:33
URL: http://www.seilon.org
Postat av: Sonja Michalowski

Tack så jätte mycket,



Jag håller med dig. Allting håller på att förlora greppet och människorna behöva få trycka på PAUS knappen, ta ett djupt andetag för att få förstå verkligheten och om så oändligheten.

Mycket härlig fråga, som kanske till och med går att få svar på om man gnagar lite på den, hm, försök att besvara den =) jag läser gärna!



Tack ännu en gång och varsågod, du får läsa hur mycket du vill såklart =)

//Sonja

2008-11-27 @ 10:03:05
URL: http://lillasonja.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0